…men Våsc förlorade

INNEBANDY. Våsc förlorade hemma i Baltichallen mot RuNu med 0-5 i lördags.
Matchen inleddes dock med att båda lagen kände på varandra och ingen ville blotta sig bakåt. Kontroll, lite målchanser och bevakat passningsspel beskriver bra hur den första perioden såg ut.

Motståndarlaget RuNu etablerade i den andra perioden sitt spel i Våsc:s zon och hemmamålvakten Adam Kortman hade mycket att stå i för att freda sin bur från påhälsning.
Däremot var det inte mycket Kortman kunde göra då en RuNu-forward hittade rätt med ett distinkt slagskott efter ett fint diagonalpass.
Innan mittenakten var till ända ökade gästerna på till en tvåmålsledning. Olli Mänty tog vara på en retur i slottet och vispade in 0-2.

Rann iväg
Våsc skapade några ströchanser och närmast en kvittering var Tobias Sjöblom då han spelades fram av Sebastian Fjäder framför mål, men avslutet gick rakt på målvakten.
– Stundtals spelade vi bra och kämpade som ett lag men vi fick inte många skott på mål, säger Fjäder.
Trean för RuNu lät inte vänta på sig och återigen var det Mänty som kunde stöta in bollen omarkerad framför mål.
Innan matchen var över passade RuNu på att utöka ledningen ytterligare. Spiken i kistan skickade Kimmo Tilli in med tio sekunder kvar av kampen. Helt omarkerad kunde han raka in skottet framför mål vilket betydde 0-5.