DELA

ÅID-styrelse omvaldes

IDROTT. Styrelsen för Ålands idrottsdistrikt omvaldes i sin helhet på höstmötet som ordnades i Ålands hotell- och restaurangskola i Mariehamn i torsdags.
Kenneth Andersson sitter kvar som ordförande och viceordförande är Lars Janlöv. Medlemmar är Harry Rönnberg, Jocke Roiha, Tapani Sivén, Bror Myllykoski, Charlotte Mattsson och Mikael Sundström. Ersättare är Nigel Guildford, Tom Söderholm, Niklas Böling, Kurt Carlsson, Ulf Fellman och Richard Hagberg.
I de olika specialutskotten handlade det också mycket om återval. Cykelutskottet omvaldes i sin helhet liksom orienteringsutskottet och slalomutskottet. I friidrottsutskottet är Gun-Lis Granberg och Vidar Nordqvist nya representanter, i simutskottet är Lotta Eklund och Christoph Treier nya och i skidutskottet är Bror-Gustav Haasiosalo ny medlem.
Förutom att höstmötet valde styrelse och specialutskott för 2010 delades även stipendier ut (se separat artikel). Sedan informerade Kenneth Andersson om ÅID:s drogpolicy samt om ordnings- och trivselregler som tillämpas av simutskottet och som kan användas även av andra idrotter inom ÅID.
Mötet beslöt också att det så kallade ”Ärevarvet” kommer att arrangeras igen 2010, efter att ha haft uppehåll under 2009.
40 personer deltog i höstmötet och fem medlemsföreningar var representerade genom ombud.(ml)