”Mycket stark moral”

Efter en jämn första halvlek mellan JyTy och gästande FC Åland kroknade hemmalaget något i andra varpå ålänningarna kunde ta över.

I den 70:e minuten fälldes Fredrik Appel i straffområdet och Rezgar Amani satte 1–0 på den efterföljande straffen.

Tio minuter senare kunde Filip Lågland elegant fastställa slutresultatet till 2–0 efter en kontring.

– Det var jämnt spelmässigt långa stunder, men vi skapade lite mer och var lite skickligare. Vi visar riktigt stark moral som vinner den här matchen, säger tränaren Alexander Semenov.

Tack vare segern är FC Åland tvåa i Rikstrean, på samma poäng som ledande VG-62 men med sämre målskillnad. (om)