”Det finns inga ursäkter längre”

FOTBOLL. FC Åland mötte under lördagseftermiddagen SalPa på ett soldränkt Rangsby stadion.

”Måste-matchen” slutade inte i hemmalagets favör, utan istället förlorade man med 0–3.

– Vi är just nu för dåliga helt enkelt och det finns inga ursäkter längre, sade André Karring efter matchen.
Knappt halvvägs in i den första halvleken fick SalPa straff efter att FC Åland-keepern Marc Nordqvist försökt rensa undan bollen i kanten av straffområdet.

På straffen var Elmo Heinonen riktigt kylig och väntade ut Nordqvist för att sedan på bästa ”Panenka-manér” chippa bollen mitt i målet. Trots att man tagit ledningen fortsatte gästerna att ha det mesta av spelet halvleken ut. På övertid hann SalPa även att utöka sin ledning, också det via straff – med samme målskytt. Den tilldömdes i motsats till den första något billigt, efter tumult i straffområdet.

I den andra halvleken började FC Åland ta sig in i matchen och kom över på motståndarnas planhalva något oftare.

De riktigt heta målchanserna uteblev dock. Framför allt fick man några fina lägen på fasta situationer, men det ville sig inte riktigt. Istället för en reducering utökade SalPa sin ledning till 3–0 i den 71:a minuten. FC Åland försökte så gott dom kunde för att snygga till siffrorna, men 0–3 blev till sist också slutresultatet i denna drabbning.

FC Åland tappar därmed mark i bottenstriden av division II och ligger fortfarande under nedflyttningsstrecket.

– Alla de matcher som är kvar är ”måstematcher” och vi måste ha nio poäng, noterar Karring.