Inter övermäktigt för FC Åland

FC Åland är utslaget ur finska cupen. Under lördagen blev det respass mot ligalaget FC Inter. Slutresultat skrevs till 4-1.
Som förväntat fick FC Åland inrikta sig på försvarsspel mot ett Inter som tog tag i taktpinnen direkt i matchinledningen. Bortalaget höll ett högt bolltempo och skapade flera målchanser. I den 23:e kunde man också ta en rättvis ledning. Joni Ahos frispark letade sig hela vägen till Guy Gnabouyou som behärskat kunde placera 1-0. Bara några minuter senare var det dags igen. Salomon Duah tog emot bollen och satte 2-0 från 20 meter med ett välplacerat skott. Samme Duah kunde precis innan halvtid dra nytta av ett misstag från hemmalagets Johannes Nordström och placera in 3-0.

I den andra halvleken drog Inter ner på matchtempot. Gästerna ville spela av matchen och slappnade av vilket tillät FC Åland att skapa ett antal målchanser. Den klart vassaste tillföll Jimmy Sundman men hans skottet gick långt utanför efter att Rezgar Amani serverat honom. Det dröjde ända till den 90:e minuten innan halvlekens första mål föll då Juho Salminen satte 4-0. Kort därefter kunde dock Rezgar Amani snygga till siffrorna till 4-1 vilket också blev slutresultatet.