DELA
Foto: Stefan ÖhbergFORTSÄTTER Allt tyder på att Alexander Semenov tränar division II-laget FC Åland även 2016.

”Alex” nära fortsättning för FCÅ

FOTBOLL. Lagledningen är ännu inte helt klar.

Men FC Ålands huvudtränare 2016 blir även fortsättningsvis Alexander Semenov.

– Jag tror att vi löser de sista detaljerna den här veckan, säger ”Alex”.
Efter flera säsonger i toppen av Rikstrean tog FC Åland äntligen klivet upp i division II i år.

Nästa säsong hoppas klubbledningen att laget ska vara nog starkt för en mittenplacering i Tvåan, och man säger sig ha fog för den målsättningen med tanke på att ingen i årets guldtrupp har sagt att de ska lämna laget. I veckan läggs ännu en viktig pusselbit i division II-bygget då huvudtränaren Alexander Semenov ska förlänga sitt kontrakt med FC Åland.

– Jag tror att vi löser de sista detaljerna snart. Det är lite frågetecken kring längden på kontraktet, men jag vill fortsätta, säger Alexander Semenov.

FC Ålands ordförande Kristian ”Kricke” Andersson är nöjd över att kunna förlänga avtalet med Semenov, vars nuvarande avtal går ut i slutet av denna månad.

– ”Alex” vann serien åt oss och han lever för fotboll. Det märker killarna i laget också, så allt känns bara positivt, säger ”Kricke”.

Hur lagledningen runtom Semenov kommer att se ut är däremot inte spikat. Klart är att Andersson själv inte kommer att fortsätta som assisterande tränare, men att han ändå kommer att verka i närheten av laget. Dessutom påverkar klubbens samarbete som farmarlag till IFK Mariehamn hur ledningen kommer att utformas.

Läs mer i onsdagens Nyan