DELA
Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>UPPMÄRKSAMMAT BYGGE Nyheten att hiphopduon Far&Son byggt en bögklubb på Vladimir Putins tomt i Saltvik spred sig som en löpeld i sociala medier och uppmärksammades också av många tidningar utanför Åland.

Stort intresse för bögklubb

Nya Ålands artikel om hiphop-duon Far&Sons bygge av en bögklubb på Vladimir Putins tomt i Saltvik har delats flitigt på internet och väckt stort intresse i riket och i Sverige.
Den svenska notisbyrån TT har skrivit en artikel där man citerar Nya Åland och som har spridits i en mängd svenska tidningar. Aftonbladet, Metro, Göteborgs-Posten och Sydsvenskan är bara några av de dagstidningar som uppmärksammat Frej Larssons och Simon Gärdenfors bygge.

Även tidningen Ilta Sanomat har skrivit än lång artikel om händelsen.

Det var under fredagskvällen som Frej Larsson och Simon Gärdefors tillsammans med sitt produktionsteam inledde bygget av bögklubben på tomten i Saltvik Kuggböle, som enligt uppgifter från Lantmäteriverket tillhör det ryska presidentkansliet. Bögklubben är en kopia av klubben ”The Blue Öyster”, som figurerar i Polisskolan-filmerna.

– Vi fick höra att Putin hade tomt här på Åland och då är det ju rysk mark. Och då får man inte propagera för homosexualitet. Så vi startade och byggde The Blue Öyster, sade Simon Gärdenfors i gårdagens tidning.

Under lördagskvällen öppnade klubben för allmänheten med musik och ljus- och ljudshow.

Bygget och klubben filmades och ska klippas ihop till ett inslag i Far&Sons kommande tv-program ”Samhällsjudo”.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!