DELA
Foto: Stefan Öhberg

President Niinistö ringer president Putin idag

President Sauli Niinistö ska ringa ryska presidenten Vladimir Putin idag, fredag. Men vad de ska prata om är inte klart.

Det här rapporterar bland annat Svenska Yle.

För andra gången på kort tid sammankallade president Sauli Niinistö igår representanter för riksdagspartierna för ett möte. Förra gången var för en dryg vecka sedan inför Niinistös resa till Washington, denna gång inför att han ska ringa Vladimir Putin. Men vad de två ska tala om ville han inte gå in på under presskonferensen efter mötet, enligt Yle.

– Det vet jag inte ens själv, sade presidenten.

Finlands försvarsminister Antti Kaikkonen (C) var i USA dagen före och träffade sin amerikanska kollega i USA, Lloyd Austin. De ska bland annat ha diskuterat relationerna mellan ländernas försvarsförvaltningar, Ukraina och säkerhetsläget i Europa. En Nato-ansökan har åtminstone inte officiellt funnits på agendan.

– Nu är Natos främsta bekymmer att se hur läget i Ukraina kunde lugnas ner. Så just nu är inte rätt tidpunkt att ansöka om Natomedlemskap, konstaterade försvarsminister Kaikkonen, skriver Yle.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp