DELA

Eget ekonomiskt starkaste företaget

Spelutvecklaren Eget har i en nationell tävling utsetts till det ekonomiskt starkaste företaget på Åland.
Tävlingen ordnades av Suomen Asiakastieto, vilket betyder ungefär Finlands kunddata och är ett affärs- och kreditupplysningsföretag. I tävlingen deltog sammanlagt 800 företag och 20 företag i olika regioner i Finland fick pris.
Uttagningen skedde bland små och medelstora företag, omsättning mellan två och 50 miljoner euro, som under de senaste åren uppvisat kraftig ekonomisk tillväxt och lönsamhet.
I ett pressmeddelande berättas att Eget, i samband med priset, fick högsta möjliga kreditrating. Det betyder att man enligt en bedöms ha högsta möjliga förmåga att uppfylla sina betalningsåtaganden och finansiella åtaganden. Enligt uppgift är det endast 10 procent av alla företag som uppnår den nivån.

Anställer fler
“Detta erkännande visar tydligt att Eget har lyckats med sin målsättning att bli ett företag med stark tillväxt och lönsamt. När vi tittar åtta år bakåt i tiden ser vi att Eget har skapat affärsmöjligheter av de utmaningar som vi mött”, skriver vd Stefan Pettersson i ett pressmeddelande.
Företaget grundades år 1999 och har sedan ökat sin omsättning till nästan 16 miljoner euro år 2007. Eget utvecklar webbaserade penningspel och levererar kompletta spellösningar. Under de senaste åren har man även tagit fram stödtjänster som drift, kundtjänst, betalningsadministration och bedrägeriförebyggande.
Företagets tillväxt innebär att det kommer att behövas mer personal.
“Vi ligger bra till just nu, men nästa år ska vi anställa ännu fler programmerare, utvecklare, kundtjänstpersonal och grafiska designers till våra kontor i Mariehamn och Helsingfors”, skriver Stefan Pettersson.
Priset delades ut den 18 oktober i Helsingfors.

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax