DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>VINNARE Karl Lindberg i Vårdö drogs som vinnare i Nya Ålands tävling och belönades med ett presentkort på 1 000 euro.

Karl vann presentkort värt 1000 euro

Karl Lindberg i Vårdö vann huvudvinsten i Nya Ålands bilaga. För 1 000 euro får han nu handla på Ålands tv.
Nya Ålands tävlingsbilaga Tävla med Nyan lockade ovanligt många tävlande. Nästan 2 000 personer letade efter svaret på frågorna i bilagan och lämnade in talongen till tidningen.

Huvudvinsten var ett presentkort på 1 000 euro i någon av de butiker som annonserade i bilagan och den gick till Karl Lindberg i Vårdö. Karl Lindberg arbetade många år som gårdskarl och chaufför på varuhuset Varmans som låg i nuvarande Magazin, men är numera pensionär.

– Det här känns riktigt bra, säger han.

Vad tänkte du när du fick höra att du hade vunnit?

– Jag tänkte inte så mycket, men jag var tvungen att ringa upp igen och fråga om det verkligen var sant.

Brukar du tävla med Nyan?

– Ja, jag brukar vara med i alla tävlingar, men jag har aldrig vunnit förut. Senast jag vann var 50 år sedan. Då vann jag en tårta på ett lotteri på Hammarbo.

Vad ska du köpa för presentkortet?

– Jag tror att det blir en ny tv. Jag har en tv som fungerar, men jag tror att jag ska köpa en modern som har HD och sådant.

Andrapriset i Nya Ålands tävling, ett presentkort på 500 euro på Maxinge, gick till Magnus Andersson i Mariehamn. Tredje pris, ett presentkort på 250 euro på Ålcom, vanns av Beatrice Boman i Jomala.