Svidande sudden-förlust för Paf Elit

INNEBANDY. Paf Elit-tränaren Patrik Hildén har helt rätt i sin analys. Det var inte för att åländskorna släppte in tre mål som det blev en svidande 3-2-förlust sudden i lördagens hemmamatch mot NiceBandy.
– Det är det att vi bara gör två mål på alla våra lägen, säger Hildén.
Nu krävs seger med minst två måls marginal i den sista matchen mot FBC Turku för att laget inte ska falla ur serien.
En poäng hade varit värt en seger för PAF Elit i lördagens möte med NiceBandy. Då hade utgångsläget inför lördagens direkt avgörande match mot FBC Turku varit betydligt bättre. Åländskorna ledde efter 20 minuter med 1-0 efter att Ramona Hildén hittat rätt med ett långskott. Skyttedrottningen Jenny Engblom började på sidan eftersom hon haft problem med ljumskarna.
– Hon har haft ont de senaste matcherna, säger Patrik Hildén.
Paf-ledningen hade valt att låta Engblom vila men på uppvärmningen kändes det bättre och 7.18 in i andra perioden fick hon hoppa in på planen. 15 sekunder senare hade hon stänkt dit 2-0!

Tappade fokus
Paf Elit ledde inför sista perioden med 2-0 men då tilläts NiceBandy komma in i matchen. 2-1 kom på ett direktskott från slottet genom Riikka Ruuniemi.
– Vi tappade lite i fokus. Vi får inte släppa in något i slottet, säger Hildén.
NiceBandy kvitterade sedan välförtjänt efter att ha tagit över i tredje perioden. Och efter slarv i förlängningen satte gästerna segermålet 3-2 med 1.34 kvar att spela.
– Vi tappar bollen i eget uppspel. Det får vi inte göra, suckar Hildén.

Missade frilägen
Det kan tyckas oturligt att Paf Elit åker dit i förlängningen. Men ska sanningen fram så borde åländskorna avgjort matchen under ordinarie tid. Gång på gång lyckades Paf Elit slå bollar förbi NiceBandys alldeles för offensiva backlinje. Paf Elit hade en handfull solklara frilägen som laget inte lyckades utnyttja.
– Vi har inte haft något problem med effektiviteten förut. Synd att det kommer nu.
Sofia Jansson i Paf Elit-målet gjorde en bra match och flera kontringschanser uppstod genom hennes fina utkast. Hon överglänstes dock av NiceBandy-målvakten Henna Leppämäki.
– Hon vinner matchen åt dem, menar Hildén.

Vinna med två mål
Nu återstår bara en match för Paf Elit under grundserien. Den direkt avgörande matchen borta mot FBC Turku inkommande lördag. Då FBC Turku vann med 6-5 i Baltichallen är det Paf Elit som har kniven på strupen.
– Nu måste vi vinna med två mål.
Ett oavgjort resultat för Paf Elit mot NiceBandy hade gjort situationen omvänd. Då hade kryss räckt på lördag för att åländskorna ska fixa en kvalplats då KOO-VEE enkelt besegrade FBC Turku med 9-2 i lördags.

Köttarlag
FBC Turku lär inte bjuda på något skönspel nästa helg. De köttar och kastar bara in bollen på mål.
– Men det kan bli problem. Sådana lag kan vara jobbiga att spela emot, säger Hildén.
Ödesmatchen spelas i Samppalinna i Åbo med start 13.00 på lördag.