DELA

Reducerat IFK spelade effektivt

ISHOCKEY. Med ett kraftigt reducerat lag reste IFK Mariehamn till spel på bortaplan. Lyckligtvis misslyckades Gimo totalt i sin taktik och ålänningarna kunde återvända hem med full pott.
– Jag vet inte varför de öppnade upp som de gjorde, säger tränaren Mikael Rosbäck.
IFK Mariehamn tog sin tredje seger av tre möjliga när de mötte Gimo IF HC på bortaplan i söndags. På resan fanns bar 14 utespelare.
– Det var med fjärilar i magen vi åkte. Vi har en höstflunsa som går i laget med bland annat Sam Landström och Daniel Sederström febersjuka. Dessutom var några borta på grund av privata ärenden, säger tränaren Mikael Rosbäck.
Inte blev det bättre när Jonathan Mörn åkte på en hjärnskakning och Andreas Ekman efter en tackling fördes till sjukhus.
– Han fick problem med andningen och vi trodde det kunde vara revbenen, men han verkar vara okej, säger Rosbäck.
Då hade man bara spelat i en halv period och hade med andra ord bara tolv utespelare i 2,5 perioder.
– Det var tungt och motståndet såg starka ut och hade ett bra lag.

Effektivt försvar
Det var också Gimo som först tog ledningen och efter första perioden stod det 4–3.
– Efter de fortsatte de att ligga högt vilket passade oss med våra snabba speländringar som gjorde att vi hade många två mot en- och fyra mot tre-situationer. De ändrade heller aldrig sin spelstil, jag vet inte varför de öppnade upp som de gjorde, säger Mikael Rosbäck.
Istället kunde IFK ösa in mål och i protokollet hamnade Daniel Gullans med två mål liksom Marcus Englund och Jim Manselin. Ett mål vardera gjorde Mats Clemes, Julius Englund och Jacob Halling. Slutresultatet blev alltså seger med 9–4.
– Vi kunde försvara oss effektivt och det var nyckeln till segern. Normalt spelar vi offensiv hockey, men det fanns inte möjlighet till det den här gången.
Tre matcher, tre segrar. Vad är analysen?
– Vi ska inte förlora så mycket i den här serien, bar vi får hållas friska ska det gå vägen.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax