DELA

PAF Elit i poängbehov inför ödesmatchen

INNEBANDY. Det blir ett avgörande mellan PAF Elit och FBC Turku i säsongens sista match i division I. Men lördagens hemmamatch mot NiceBandy är grymt viktig för åländskorna.
– Vi behöver poäng så vi inte dras in i någon målskillnadsaffär, säger tränaren Patrik Hildén.
Två omgångar återstår av grundserien av damernas division I. Att vilket lag som ramlar ur serien avgörs i sista omgången är klart redan nu.
Det är en strid mellan PAF Elit och FBC Turku som bägge har fyra poäng. I dagsläget är det fördel för Åbolaget då de vann mötet mot åländskorna i Baltichallen med 6-5.
Om lagen hamnar på samma poäng är det inbördes möten som räknas först. Detta betyder att PAF Elit är i behov av poäng för att förbättra sitt utgångsläge. Om PAF Elit förlorar mot Nice Bandy krävs det seger i sista matchen för att nå en kvalplats, detta oavsett hur det går för FBC Turku mot KOO-VEE i Tammerfors på lördag. PAF Elit kan även hamna i en sådan situation att laget måste vinna med åtminstone två mål för att fixa en kvalplats.
– Nu blir det ett avgörande i sista, säger Patrik Hildén.

Lång resa
NiceBandy har ingenting att spela för. Laget har redan säkrat en plats i division I nästa säsong. Och nyligen fick laget storstryk av just FBC Turku.
– Det var mycket överraskande. Inte att FBC Turku vann, men med hela 7-0. Det är helt otroligt, tycker Hildén.
PAF Elit har dock visat god form på slutet och seger mot NiceBandy ser inte Hildén som någon omöjlighet. Dessutom återstår det att se hurudan trupp NiceBandy skickar till Åland för matchen som alltså är betydelselös för deras del.
– Det är lite det det handlar om, säger Hildén.
NiceBandy kommer från Saarijärvi och laget har en lång och kostsam resa framför sig. Så chansen att gästerna väljer att inte åka med fullstor trupp är relativt stor.

Två saknas
PAF Elits poängdrottning Jenny Engblom gjorde två mål och stod för en målgivande passning i 7-4-förlusten mot MIG i lördags. Engblom ligger fyra i poängligan med 19+9 på 16 spelade matcher. NiceBandy har också en anfallare i poängtoppen. Marika Kääriäinen återfinns på femte plats med 18+7 som hon fixat ihop på 13 matcher. Då NiceBandy och PAF Elit möttes tidigare på säsongen vann Saarijärvilaget med 8-7.
Hildén har rätt så intakt trupp. Två spelare kommer inte att delta på lördag. Det är backen Hanna Taivasalo som har arbetsförhinder.
– Och Birgitta Karlsson som stukade foten senast, säger Hildén.
Den direkt avgörande matchen mellan FBC Turku och PAF Elit spelas lördag 24 februari 13.00 i Åbo.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax