DELA

Över 1000 signaturer för Gymnastics Åland och Gymnastikarena

GYMNASTIK. Gymnastics Åland vill att kommunerna ska vara med och finansiera bygget av den planerade gymnastikarenan i Jomala och har därför startat en namninsamling för att söka stöd från allmänheten. Efter att både Geta och Finströms kommun tackat nej till att vara med och finansiera arenan så saknas ännu en fullgod lösning för hur bygget ska bekostas.

– Vi som förening kommer att ta ett lån på över miljonen. Ålands landskapsregering tror på oss genom att bevilja investeringsstöd. Nu behöver vi få kommunerna med oss att hitta en lösning som gynnar de enskilda kommunernas invånare, men även Åland i stort, skriver Gymnastics Åland i anslutning till namninsamlingen.
– Utan kommunernas bidrag blir den enskilda medlemmen lidande med högre avgifter och dit vill vi inte komma, konstaterar föreningen.

Namninsamlingen publicerades i fredags och har samlat ihop över 1000 namnteckningar. Torsdagen den 1 april kommer föreningen att lämna listan till kommunerna. Föreningen väntar ännu på svar på finansieringförfrågan från de övriga åländska kommunerna.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp