DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>NÖJD Elsa Hägers insats på junior-FM gladde i den hårda konkurrensen, även om varken bomserien eller hennes fristående program räckte till final.

Medaljtrippel för MGF

GYMNASTIK. Emma Pussinens andra raka senior-FM och Elsa Hägers andra raka junior-FM var höjdpunkterna för Mariehamns gymnastikförening den gångna helgen i Tammerfors. Men parallellt med FM-tävlingarna avgjordes också vanliga klasstävlingar i finsk gymnastiks huvudstad: och MGF hade deltagare med i C-, D- och E-klasserna.

För Emma Pussinen blev den inledande bomserien något av en besvikelse efter ett par fall.

I hopp tog hon en liten revansch då en så kallad grupperad tsukahara blev till en pikerad – och utförd på bästa sätt. Dock räckte inte heller den insatsen till en finalplats dit de åtta främsta tog sig.

Inte heller för Elsa Häger blev det någon finalplats, men väl fina insatser. MGF:aren – som nyligen gick upp från E-klassen till den tuffare F-diton – presterade nära sin maxnivå med en fallfri bomserie som uppgraderats sedan i fjol.

Även i fristående svarade Häger för en bra insats, utan att nå final i den hårda konkurrensen om sextio deltagare.

– Elsa var med rätta mer nöjd nu än på FM i fjol. Hon gör det riktigt bra med svårare moment nu än då, säger tränaren Ylva Watkins.

För MGF:s yngre gymnaster i klasstävlingen gick det allra bäst för E-tjejerna där en trio tog med sig bronsmedaljer hem från Birkaland.

Frida Granskog i hopp, Nora Karlsson i barr och Frida Eriksson i bom.

Karlsson var dessutom sexa i fristående och fyra totalt i mångkampen.

Läs mer i tisdagens Nyan