IFK föll med 2-1 i ligacupen

FOTBOLL. IFK Mariehamn föll med 2-1 i ligacuppremiären borta mot HJK i fredags. Inhopparen Jarno Parikka avgjorde matchen i den 82:a spelminuten. IFK:s mål gjordes på straff av Kristoffer Weckström (bilden).
IFK Mariehamn fick tidigt hål på HJK-målvakten Mika Johansson i fredagens möte i ligacupen i Talihallen i Helsingfors. Kristoffer Weckström satte straffen efter att Peter Sjölund, som spelade på topp med Tommy Wirtanen, blivit nerdragen i straffområdet efter åtta minuter.
IFK ledde i halvtid men HJK kvitterade omgående i andra halvlek. Efter fyra minuter hittade den kroatiske testspelaren Daniel Kovacevic rätt. Kovacevic blev senare utbytt och dennes ersättare, Jarno Parikka, avgjorde matchen för HJK:s del med sitt 2-1-mål då åtta minuter återstod. Tränaren Pekka Lyyski gjorde ett byte. Alexander Weckström fick spela sista kvarten på topp.
Nästa ligacupmatch för IFK:s del är på onsdag 19.00 mot MyPa i Eckeröhallen.

IFK:s uppställning
Startelva IFK: Antti Kuismala – Mats Gustafsson, Peter Blomberg, Jani Lyyski, André Hansell – Daniel Ahnström, Andreas Björk, Mika Niskala, Kristoffer Weckström – Peter Sjölund, Tommy Wirtanen (75 min. Alexander Weckström).
Avbytare: Wilhelm Ingves, Patrik Rikama, Johan Carlsson, Anders Överström, Alexander Weckström och Petter Isaksson.
Varningar IFK: Mats Gustafsson