DELA

Humlor och torpeder på motortävling

MOTORSPORT. De åländska teamen hade de inte lätt i Endurance Challenge i Mantorp i helgen. Alandia Racing Teams förare fick en humla i ögat och TMB Racing blev torpederade av ett annat team.

Tävlingen Nordic Endurace Challenge är de inofficiella nordiska mästerskapen i långdistans roadrace. Fredagens tävling var den tredje av sju och kördes i Mantorp med 32 startande team.
För Alandia Racing Teams del såg det bra ut efter att Kent Klingberg gjort en bra start. Men han tvingades göra ett oplanerat depåstopp på grund av att en stor humla kletats ut över hans visir och en bit av insekten även hade letat sig in i ena ögat. Incidenten knuffade ner teamet till en 23:e plats, som dock Klingberg och lagkamraterna Anders Mansén och Thomas Sandell hämtade upp och slutade på 15:e plats efter sex timmar.
– Vi får vara riktigt nöjda med en 15:e plats, det ger oss extra poäng i serien, kommenterar Thomas Sandell.


Torpederad
För det andra åländska laget, TMB Racing, spelade också omständigheterna stor roll.
– Vi var på väg mot poängplats när Jonas Wilhelms blev torpederad av ett annat team i slutet av tävlingen. Jonas klarade sig bra och efter lite mek och hojbesiktning var vi på banan igen, fyra platser lägre i listan. Jan Mörn tog teamet i mål på en i och för sig fin 20:e plats, skriver teamet på sin hemsida.
För närvarande ligger Alandia Racing Team tolva och TMB Racing 31:a av 36 lag. Fyra deltävlingar återstår.

FREDRIK EKMAN