DELA

Hammarby fick revansch på IFK

FOTBOLL. IFK Mariehamn kunde inte upprepa fjolårets skrällseger mot allsvenska Hammarby. ”Bajen” vann välförtjänt söndagens träningsmatch med 2-0 (2-0) på Torvalla IP.
– Vi gör en ganska godkänd insats men inte mer än det, säger IFK-tränaren Pekka Lyyski (bilden)
Ifjol tog IFK Mariehamn en fin skalp då ålänningarna besegrade Hammarby med 3-1 i en träningsmatch. I söndags var dock allsvenska ”Bajen” numret för stort för IFK. Petter Andersson lobbade vackert in 1-0 och det amerikanska nyförvärvet Charlie Davies gjorde 2-0 innan halvtid. Ett resultat som sedan stod sig matchen ut.
– Nu har de kvitterat vår vinst från förra säsongen, säger IFK-tränaren Pekka Lyyski.

Godkänt – inte mer
För att IFK ska kunna rubba ett lag som Hammarby krävs att laget spelar på sin absoluta topp. Lyyski menar att IFK:s insats var godkänd, men inte mer än så. Lyyski konstaterar att Hammarby helt klart var det bättre laget.
– Hammarby var snabbare med bollen, säger IFK-tränaren och tillägger att bollen går extremt snabbt på en konstgräsplan som på Torvalla IP. Något IFK:arna i början av matchen inte var vana med.
– Och de har ett starkt centralt mittfält och anfall som håller väldigt hög klass.
IFK drogs även med ett antal skavanker inför matchen. Kvartetten Daniel Ahnström, Mika Niskala, Alexander Weckström och Antti Kuismala stod alla över söndagens match för säkerhets skull. Även Erik Sandvärn och långtidsskadade David Carlsson saknades.

Honka på onsdag
Redan på onsdag är det dags för ny match i ligacupen mot FC Honka. IFK är nu inne i en tuff period med många matcher. Lyyski förklarar att den tyngsta träningsperioden är nu och några veckor framåt.
– I stället för att springa mycket på träningar så springer vi så här i stället, säger Lyyski med tanke på det hårda matchprogrammet.
I Kuismalas frånvaro vaktade Anders Överström målet mot Hammarby.
I backlinjen återfanns från start Mats Gustafsson, Jani Lyyski, Peter Blomberg och André Hansell.
Mittfältet bestod av Tommy Wirtanen, Andreas Björk, Johan Carlsson och Kristoffer Weckström.
På topp startade IFK med Justus Vajanne och Peter Sjölund.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax