DELA
Foto: Jonas Edsvik

Vinnarna i Svärtesjakten korade

Som en hyllning till Nya Ålands 40-års jubileum återuppstod den anrika Nyantävlingen Svärtesjakten som julkalender.Det visade sig vara en utmaning att hitta alla små svärtor, men nu är vinnarna korade.

Stort grattis till de två vinnarna Ulla Lindström och Marie-Louise Holmberg som både hade lyckats räkna rätt och hade turen på sin sida när det var dags att hitta vinnare i mängden av svar.

Ni vinner varsitt presentkort på en matkasse, från någon av Mathis-butikerna, till ett värde av 100 euro. Välkomna in till oss på Norra Esplanadgatan 1 under kontorstid och hämta vinsterna.

Hundratals tävlande

Under perioden 1– 24 december gömde vi ett antal små svärtor i varje nummer av Nya Åland.

Julkalendern gick ut på att varje tidningsdag hitta alla svärtor vi gömt i just den tidningen och sedan meddela oss totalantalet för alla dagar. Och oj, vad ni var många som räknat och räknat, hundratalas svar har lämnats in både fysiskt och digitalt.

Busiga svärtor

Julkalendertävlingen var nämligen tvådelad, det gick att tävla både med totaltantal svärtor i papperstidningarna och i digitaltidningarna.

Totalt fanns det 63 svärtor med tomteluva i papperstidningen. En liten svärta hade av någon okänd anledning tappat luvan på vägen mellan tidningsredaktionen och tryckeriet, men ni papperstidningsläsare som lämnat in svaret 64 svärtor var också med i finalen.

I digitaltidningen busade svärtorna ännu mer och hittade på både ett och annat. Där var det rätta totalantalet svärtor 89.

Stort tack till alla deltagare och grattis till vinnarna!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp