DELA
Foto: Susanna Skogberg
Dotterbolaget Ilmatar Offshore är ett åländskt bolag med kontor i Mariehamn. På bilden fr v Martti Leinonen, marin rådgivare, Anna Häger, regionchef, Anna Karlsson, kommunikatör och samhällsstrateg, Stefan Husa, ledande expert inom havsplanering, Mikko Toivanen, styrelsemedlem i Ilmatar Offshore, och Kalle Pykälä, styrelseordförande för Ilmatar.

Stormskärs Maja-filmen ger namn åt vindkraftsplaner

I oktober startar inspelningen av Stormskärs Maja på Åland. Som Nyan redan berättat är bolaget Ilmatar en av dem som går in som huvudsponsor i projektet.

I ett pressmeddelande idag, där Ilmatar Offshores bekräftar huvudsponsorskapet, berättar bolaget att man samtidigt fastställt namnet på vindparkerna som Ilmatar planerar för.

– Stormskär har länge varit internt arbetsnamn för området längst norrut i Norrhavet, som i Ålands havsplan utmärkts som lämpligt för havsbaserad vindkraft.  Samarbetet med Stormskärs Maja avgör naturligtvis saken – Stormskär går från idé till officiellt namn. Den andra planerade parken i Norrhavet får namnet Väderskär, säger Ilmatars åländska regionschef Anna Häger i pressmeddelandet.

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp