DELA
Foto: Pressbild
"Hon nöjer sig inte med mindre än det hon har rätt till", säger Tiina Lymi om Anni Blomqvists hjältinna, i en intervju med Variety Magazine. Tiina Lymi är manusförfattare och regissör till Stormskärs Maja-filmen, som börjar spelas in på Åland nästa månad.

Maja och Janne spelas av Amanda och Linus

Huvudrollerna, Maja och Janne, i Stormskärs Maja-filmen ska spelas av svenska Amanda Jansson och Linus Troedsson. Inspelningarna börjar den 10 oktober på Åland.

Listan över huvudrollsinnehavarna framgår i ett pressmeddelande från produktionsbolaget Solar Films. Förutom Amanda Jansson (känd från Tunna blå linjen) och Linus Troedsson får publiken se Jonna Järnefelt och Tobias Zilliacus som Majas föräldrar, samt som hennes syster Amanda Kilpeläinen Arvidsson. De brittiska officerarna spelas av Desmond Eastwood och Tony Doyle.

Inspelningarna börjar alltså den 10 oktober på Åland. Filmen regisseras, som Nya Åland berättat tidigare, av Tiina Lymi som också skrivit manus inspirerad av Anni Blomqvists bokserie. De pågår på Åland 2022 och 2023 under olika årstider. Övriga inspelningsstäder är Helsingfors och Åbo.

Filmen produceras av Hanna Virolainen, Jukka Helle och Markus Selin. Distributör är Nordisk Film. Huvudsponsorer är möbelföretaget Vepsäläinen och Ilmatar Energy. Filmen är på svenska och har biopremiär 2024.