DELA
Foto: Stefan Öhberg

Två nya namn i Nyans styrelse

Nyans styrelse utökas med två nya medlemmar. Det bestämdes när tidningen i går höll bolagsstämma. Anders Wiklöf, majoritetsägare, berömde tidningens journalistik.

Mikael Nordblom, ekonomichef på Wiklöf Holding, och Patrik Ekblom, vd för Nya Åland, valdes in som nya medlemmar i aktiebolaget Nya Ålands styrelse. Ordförande Mats Perämaa omvaldes.

Redan tidigare har Nya Åland rapporterat att tidningen även förra året gjorde en liten vinst, 35 000 euro. Det var fjärde året i rad som bolaget gick med vinst.

Vd Patrik Ekblom konstaterade att fjolåret var speciellt.

– Det var det bästa januari vi haft på mina fem år här, men sedan kom coronan i mars och totalt minskade annonsomsättningen med 25 procent under året. Med våra marginaler är det mycket, säger han.

Tidningen vidtog flera åtgärder för att minska kostnaderna och tillsammans med coronarelaterade specialstöd blev det till slut svarta siffror.

– Det som glädjer mig som ordförande är att ålänningarna uppskattar den journalistiska produkten, sade Mats Perämaa.

Även Anders Wiklöf, som äger en stor andel av aktierna, berömde tidningens journalistik.

– Jag träffar mycket människor och man pratar ofta om att Nyan blivit vassare och tuffare, sade han.

Stämman gav de redovisningsskyldiga ansvarsfrihet och det beslöts att vinsten överförs till tidigare års resultat, det blir alltså ingen dividendutdelning.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp