DELA
Foto: Privat
Pickupens ägare gick ner i pris för den goda sakens skull, och en privat insamling gav snabbt pengarna som behövdes för ett köp.

Åländsk pickup på väg till Ukraina-donationer välkomna idag tisdag

Varma handskar, underställ, matiga konserver, elverk, kaminer, batterier och babyservetter efterlyses. Det ska en pickup frakta till staden Olevsk i västra Ukraina natten till onsdagen.

Bilen och förnödenheterna ska doneras till behövande.

– Bilen ska i första hand gå till armén. Förnödenheterna fördelas mellan civilbefolkningen och armén, säger Monica von Frencell som är engagerad i Ukrainahjälpen på Åland.

Föraren som hämtar bilen heter Nazar Kovalchyk. Om tidtabellen håller återvänder han till Ukraina natten till onsdagen. Han måste vara tillbaka i Ukraina den 15 januari.

Snabb finansiering

Budgeten för det önskade fordonet, en dieselpickup med fyrhjulsdrift, var begränsad. Monica von Frenckell hittade en passlig bil till salu för 7 500 euro.

Ägaren gick ner till 5 000 euro för den goda sakens skull. Men så mycket pengar fanns det inte heller i kassan. En grupp privatpersoner bidrog på kort notis med summan som saknades för bilköpet.

Varuinsamlingen sker i staden. Den som vill bidra med förnödenheter kan kontakta Monica von Frenckell på telefonnumret 040 1678773.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp