DELA

Stallhagen behöver marknadsföringsmedel

Det ekonomiska läget har varit ansträngt för öltillverkaren Stallhagen sedan bolagets början. Nu föreslås en emission för att få in kapital till försäljning och marknadsföring.
De förseningar som skedde i leveransen och ibruktagandet av Stallhagens nya bryggerianläggning innebar att årets förväntade försäljningsökning skjutits fram. Även årets resultat hamnar därför under budget.
Bolagets styrelse föreslår nu att Stallhagen emitterar ett konvertibelt kapitallån. Konvertibeln erbjuds i första hand bolagets nuvarande aktieägare och maxbeloppet ska ligga på 200.000.
– Vi har inte lyckats komma upp i de försäljningsvolymer som behövs för att bolaget ska må bra, säger Stallhagens vd Stefan Blomqvist.

Hård konkurrens
Produktionskapaciteten är vid det här laget så pass stor att man nu behöver satsa pengar på marknadsföring och försäljning. Enligt Stefan Blomqvist finns intresset hos butikerna och pubarna att köpa in deras öl men att konkurrensen är hård.
– Att få kunden i butiken att välja just Stallhagen är tufft, den biten kräver resurser, säger Blomqvist.
Om förslaget godkänns påbörjas emissionen den 11 november och avslutas den 15 december.
– Vi känner en stor omptimism inför det här. Våra ägare är förstående och det är är en ganska normal utveckling i ett litet producerande bolag.

TANJA LÖNNQVIST

tanja.lonnqvist@nyan.ax