DELA

Ny säljgrupp tog över

Rederi ab Eckerös koncernchef Björn Blomqvist och Eckerölinjens vd Anders Lundh uttalar sig inte om det faktum att två av dem som jobbat längst på dotterbolaget Ålandsresor nu har sagt upp sig.
– Vi kommenterar inte personalärenden.
I går nåddes Nya Åland av uppgiften att Anna-Lisa Sandell, chef för Ålandsresor, och hennes kollega Ulla Gustafsson har sagt upp sig. Båda har jobbat länge i bolaget och har gedigen erfarenhet av branschen.
Nyligen har en tredje anställd på Ålandsresor slutat. Det betyder att halva arbetsstyrkan i det som tidigare var ett fristående dotterbolag har lämnat Ålandsresor.
Nya Åland nådde koncernchef Björn Blomqvist på resa sent på eftermiddagen i går.
– Jag vill inte kommentera rena personalärenden. jag hänvisar till Eckerölinjens vd Anders Lundh. Men han säger säkert som jag att vi inte kommenterar personalärenden.


Kommenterar inte
Nya Åland hade tidigare under eftermiddagen försökt få kontakt med Anders Lundh, som enligt uppgift befann sig på kontoret i Mariehamn men som inte gick att nå per telefon. Efter arbetstidens slut ringde vi upp på hans hemtelefon, något som han inte var särskilt glad över.
Också han sa samma som Björn Blomqvist:
– Av princip kommenterar jag inte personalärenden.
Men du kan väl kommentera saken ur resebyråns synvinkel? Blir det inte läckage av kompetens om folk i nyckelposition slutar?
– Nej, det kommenterar jag inte. Men jag kan berätta att vi från och med den 1 februari har organiserat om företaget. Numera finns inte resebyrån kvar. I dag har vi en säljgrupp på 20 personer som säljer alla slags resor, affärsresor, charterresor och bussresor.


Kvar som varumärke
Han berättar att Ålandsresor finns kvar som varumärke men att reseverksamheten numera ingår i Eckerölinjens försäljningsorganisation med försäljningschef Tor Rönnberg som ansvarig.
– Vi har samlat gruppen så att fler kan sälja resor. Den förändring vi genomfört betyder alltså att den gamla resebyrån inte längre finns kvar som bolag.
Den här frågan svarar du kanske inte på heller, men är de två anställdas beslut att säga upp sig en följd av omorganiseringen?
– Du har svaret där.
Anna-Lisa Sandell och Ulla Gustafsson vill inte heller ge någon kommentar.

ANNIKA ORRE

annika.orre@nyan.ax