DELA

I maj öppnas ny butik i Eckerö

Den 21 maj öppnar en ny matbutik i Matnischens gamla lokaler i Eckerö Storby. Diskussioner förs med flera svenska livsmedelskedjor.
Föreståndare och ägare är Ari Komulainen medan ålänningen Bror Nordlund är styrelseordförande i Kombo Åland Ab. Sven Karlsson från Sverige kommer att stå för driften tillsammans med Nils-Erik Ekholm.
Som bäst rustas utrymmena upp. En hel del arbete återstår innan hyllorna kan fyllas med varor. Som Nyan tidigare berättat är planen att öppna inför årets sommarsäsong.
– Vi kommer troligen att ha öppet 8 – 20 alla dagar under sommaren. I slutet av augusti tar vi sedan ställning till hur vi fortsätter, säger Sven Karlsson.


Vänder sig till Sverige
Det nya butiksnamnet bestäms då det står klart vilken butikskedja man tecknar kontrakt med. Bolaget har vänt sig västerut.
– Det blir en av de svenska kedjorna, som Tempo, Viva, Ica eller Willys till exempel, säger Sven Karlsson, själv ”gammal Ica-handlare från Sverige”.
Bror Nordlund vill inte heller han avslöja vartåt det lutar.
– Vi förhandlar ännu men beslutet måste tas snart.


Pizzeria
I två skilda delar av byggnaden planeras kafeteria och en pizzeria med uteservering. Totalt anställs ett tiotal personer.
Tror ni att ni kommer att få någon lönsamhet i verksamheten?
– Annars skulle vi inte göra det här, säger Nils-Erik Ekholm.
Matnischen gick i konkurs i februari förra året. I augusti köpte Kombo Åland Ab den 2.700 kvadratmeter stora tomten med affärsbyggnad för 85.000 euro av Matnischens konkursbo.


Foto: ERKKI SANTAMALA

erkki.santamala@nyan.ax