DELA

Hjälp åländska barn jaga nallar

Runt om i världen ställer människor nallebjörnar i sina fönster för att göra småbarnens promenader lite roligare. Nu hoppas vi på Nya Åland att även ålänningarna hakar på.

Social distansering är viktigt i coronatider samtidigt som frisk luft och motion också är det. Men hur motiverar man ett litet barn att gå ut och gå?

Polisen Melissa Kleynhan i Australien kom på idén om en ”bear hunt” (björnjakt, reds anm.) och uppmanade folk i sin hemstad att ställa ut teddybjörnar i sina fönster. På det här sättet får familjer barnen att röra på sig med löftet om att ”jaga teddybjörnar”. Det skriver Svenska Yle om initiativet som fått global spridning.

Svenska Yles podd Föräldrasnack uppmanade i förra veckan Svenskfinland att haka på. Nu hoppas vi på Nya Åland att även ålänningarna ställer ut nallar så att åländska barn kan gå på nallejakt.

Gör så här:

Ställ ut en nalle i fönstret eller i postlådan eller varför inte i trädet vid infarten? Ta en bild av nalleinstallationen.

Mejla bilden till oss på adressen familjen@nyan.ax. Du behöver inte ange en exakt adress men berätta vilken kommun och gärna vilken by nallen finns i. Du kan också skicka bilden i ett personligt Facebookmeddelande.

Dela bilden på din Instagramstory, tagga nyaaland och #nallejaktåland och berätta var björnen är.

Nya Åland sammanställer alla nallar i ett bildspel på vår hemsida www.nyan.ax samt visar ett urval i tidningen.

På det här sättet hoppas vi kunna tipsa föräldrar om var det är nalletätt i närheten.