DELA

Pettson och Findus på turné till Åland

Åbo Svenska Teater har på fredag premiär på turnépjäsen ”Pettson och Findus”, en pjäs som också ges i fem föreställningar på Åland i slutet av månaden. Pekka Sonck står för dramatiseringen.
Teater Kuling spelade ”Tuppens minut” med Pettson och Findus som sommarteater i Badhusparken i Mariehamn i somras, då också i Pekka Soncks dramatisering. Marc Svahnström regisserade. Den Pettson och Findus som nu skall ut på turné med Åbo Svenska Teater bygger på andra berättelser om Pettson och hans kluriga katt, däribland ”Pettson får julbesök”.


Regionsatsning
”Pettson och Findus” är Åbo Svenska Teaters regionteatersatsning för hösten, en helaftonsföreställning för hela familjen. Premiären den 6 november, på svenska dagen, är förlagd till Tenala och pjäsen turnerar därefter över hela regionteaterområdet från Åboland via Åland till Hangö och Björneborg. På 30 dagar ges hela 28 föreställningar.


Start på Kumlinge
Ålandspremiär är det på Brändöhallen i Brändö  den 13 november. Därefter återkommer man den 23 november då man spelar på Kumlinge skola. Den 24 spelar man på Vikingaborg på Föglö, den 25 på Alandica i Mariehamn, den 26 på Källbo skola i Godby och den 27 på Kökar skola. Alla föreställningar börjar kl. 18.30 utom den på Brändö som börjar kl. 18 och den på Kökar som börjar kl. 19.
Pjäsen baserar sig på Sven Nordqvists populära barnböcker om Pettson och Findus. I pjäsen beger de sig ut och tältar och så närmar ju sig julen men hur ska det gå när Pettson bryter benet? Blir det någon jul alls? (jk)