DELA

Var hittar vi denna vänsterregering?

Nog är det ju fantastiskt vilket inflytande vi socialdemokrater har.

Nu har vi lyckats göra liberalerna till ett vänsterparti enligt centerns ledare och enligt de ungdomar från högerpartierna som skrev insändare förra veckan. Strunt samma att Lib har varit ett borgerligt parti sedan det startades. Ingen med bästa vilja i världen kan beskriva deras politik som vänster, fråga Perämaa bara.

”Nu mer än någonsin krävs det en stark borgerlig opposition” skriver ungdomarna. Har de helt missat att Åland har styrts av borgerliga partier eller människor i 150 år. Och på något sätt ska nu två ministrar och fem lagtingsledamoter göra en kupp och ta över alltihopa.

Fortfarande är det många fler borgerliga än socialdemokrater både i regering och i lagtinget.

Men förstås, enligt centerns ordförande är vi ju ”vänsterextrema” så då kan man ju säga vad som helst.

Man kunde ju så här innan regeringen ens har lagt ett program ha hoppats på lite återhållsamhet, eller ens en gnutta av verklighetsförankring. I andra länder brukar ju en regering få 100 dagar på sig att visa vilken väg den tar. Här får den inte ens bildas innan folk ”vet” hur det blir.

Sanningen är ju den att istället för att ha center, socialdemokrater och moderater i regeringen, som före valet, har vi nu liberaler, socialdemokrater och moderater i regeringen. Om den förra inte var en vänsterregering, hur kan då denna vara det.

Nej, det verkar mest vara en oförmåga att se verkligheten som den är.

Igge Holmberg,

socialdemokrat.