DELA

Självförhävelse eller bara överspändhet?

Replik till Magnus Jansson (åf).
Under ett års tid har centerns valprogram tagits fram i demokratisk ordning och godkänts av vår centralstyrelse. Arbetet har varit stimulerande och det går inte att ta miste på framåtandan och framtidstron bland våra medlemmar på fältet. Vi har många nya, duktiga och entusiastiska kandidater, fler unga och fler kvinnor än tidigare. Alla drar vi våra strån till stacken med glädje och glimten i ögat. Häromdagen undrade en politikerkollega varför vi i centern skrattar så mycket på våra möten %u2026

Jag vet inte hur ni har det på era möten, Magnus, men att döma av det ni skriver så verkar det dystert. Det kan inte vara trevligt att bara fokusera på det som varit, söka fel och brister och skylla på andra. Men du behöver i varje fall inte oroa dig för att ”centern är på glid”, som du skriver i din insändare. Hur många tror du lyssnar på era evinnerliga klagosånger och klumpiga försök att svärta ner centerns namn? Vi står fast på samma värdegrund som alltid, det vill säga värnandet av välfärden, svenska språket och självstyrelsen, det vet alla som följer med i debatten. Centern har denna gång en mycket kraftig uppslutning kring partiets valprogram!
Hur du, Magnus Jansson, kan komma till att vi inte ”värnar om svenska språket och våra ungdomars framtid” är för mig en gåta. För övrigt kan centern samarbeta med alla partier från vänster till höger, det är känt och bevisat i trettio års tid. Det vi däremot klart och tydligt tar avstånd ifrån är självständighet.

Intervjun med er partiledare Anders Eriksson i torsdagens Nyan bekräftade tyvärr åf:s tjurskallighet. Att som han på frågan om självständighet ska finnas med i nästa regeringsprogram, utgå ifrån, ”att andra partier inte håller fast vid sin linje när det gäller”, tyder på politisk omognad och självförhävelse, eller är det bara ett uttryck för överspändhet inför valet?
Tobben Eliasson
lagtingsledamot (c)
www.tobben.ax