DELA

Replik till samarbetspartierna

Med förvåningens finger i häpnadens mun läser jag om hur samstämmiga regeringspartierna är om sin politik, även i valtider. Visst, det är bra med enighet i politiken, men om det inte finns någonting som skiljer partiernas politik åt, så är det väl lika bra att slå ihop centern, socialdemokraterna och fs till ett enda parti?
Och då kan man väl sannolikt fortsätta att regera tillsammans efter valet också!

Vad det gäller Ålandstillägg för pensionärer så ser dock regeringspartierna bara problem, här finns ingen lösning i sikte inom den närmaste mandatperioden kan man läsa mellan raderna i insändaren. Och sanningen är ju den, att om man väntar tillräckligt länge så har de äldre pensionärer som har det sämst ställt hunnit dö innan man finner en lösning på problemet med att ge ett ekonomiskt tillskott till pensionen. Och då har problemet löst sig självt, så att säga.
Ålandstillägget måste naturligtvis utformas individuellt, så att ingen får det sämre ställt än man har i dag, med beaktande av att FPA har hand om bostadsbidragen. Men annars frågar jag mig om man också beaktade individuella lösningar den gången man beslöt om ålandstillägg till anställda inom kommunala sektorn?

Är det faktiskt meningen att pensionärerna skall gå i protesttåg och hålla demonstrationer utanför lagtingshuset, innan politikerna vaknar och tar problemet på allvar?
Runa Lisa Jansson (ob)