DELA

Hur vet vi att kvinnor har det sämre än män?

Insändaren är ett svar till Håkan Nilsson. Jag förstår att det kan verka som att jag kommer från en annan planet. Samhället är så genomsyrat av feminism idag att vi har svårt att föreställa oss något annat. Jag har läst genusvetenskap och jag har varit feminist.

För ett par år sedan så började jag undersöka feminismens grundpremisser och fann att dom var förvånansvärt ihåliga. Dom saknade helt enkelt substans. Hur kan vi till exempel ha ett patriarkat samtidigt som vi både på Åland och i Finland överlämnar den högsta politiska makten till kvinnor? Dessutom: finns det överhuvudtaget någon som har något problem med det?

De råder idag konsensus om att kvinnor har det sämre än män. Hur vet vi det? Det vet vi naturligtvis inte. Vi kan göra en underökning om vem som klagar mest, men det är ju självklart inte samma sak. Med tanke på hur feminismen genomsyrar samhället så skulle jag blir ruskigt förvånad om det inte visade sig vara kvinnorna som klagade mest.

En sak som är lite oroande är att du tycker det är märkligt att jag överhuvudtaget ska få yttra mig.

MARTIN ENEROTH

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp