DELA
Foto: Jonas Edsvik

Ta med dig restauranglunchen hem

På grund av de rådande coronarestriktionerna kommer Nya Åland inte att ha dagens ålänning den här veckan. I stället kommer vi att tipsa om sådant som kan underlätta vardagen när vi rekommenderas begränsa våra sociala kontakter.
Dagens tips: Ät utelunch hemma.

Dagens tips kommer från facebooksidan Lunch & Food #takeaway Corona Åland där Mats Adamczak har sammanställt de restauranger på Åland som erbjuder lunch att ta med sig. På en del arbetsplatser där det är möjligt rekommenderas det nu att så många som möjligt ska arbeta hemifrån. Bland annat har Nya Åland redan berättat om Paf och Ålandsbanken där alla som kan jobbar hemifrån från och med den här veckan.

Men lunch måste man ju äta ändå. Just lunchserveringen är en viktig del av många av de åländska restaurangernas intäkter. Om man vill bidra till det lokala näringslivet och äta mat som man slipper laga själv kan man söka på gruppen: Lunch & Food #takeaway Corona Åland på Facebook.

Där finns en sammanställning över de åländska restauranger som har meddelat att de erbjuder lunch att ta med. I listan fanns på måndagförmiddagen 45 restauranger. Listan uppdateras kontinuerligt.