DELA

Basket Ålands första vinst

BASKET. Basket Ålands dam- och herrlag deltog i helgen i en påskturnering i Lahtis. Drygt hundra lag från olika länder, bland dem Finland, Sverige, Spanien, Ryssland och Storbritannien, deltog.
– Den åländska truppen på 17 personer som leddes av Mike Edwards och Sanna Taksinen hade ett intensivt spelschema med fem matcher för tjejerna och sex för killarna över tre dagar, berättar föreningen i ett pressmeddelande.
Damlaget, som ställdes mot hårt och rutinerat motstånd, förlorade alla sina matcher. Herrlaget förlorade också sina fem första matcher, trots att man hade lett två matcher i halvtid.
– I killarnas sista match ledde det åländska laget med tjugo poäng i halvtid, men med drygt en minut kvar hade det fastländska motståndarlaget tack vara pressande spel minskat ledningen till tre poäng, berättar Basket Åland, som till sist ändå lyckades vinna matchen efter att Vidas Oberauskas satte två straffkast i de sista matchsekunderna.
Vinsten var den första någonsin för Basket Åland, och slutresultatet i matchen skrevs till 44–40. Nu planerar föreningen fler träningsmatcher i Sverige i april, för att sedan satsa på seriespel till hösten. (ml)