DELA

Volleydamerna mot tre nya poäng

VOLLEYBOLL. Jomala IK:s damlag spelar sin första hemmamatch för säsongen i morgon.
Det är ett lag fyllt med självförtroende som hoppas att förra helgens succé mot Tierp upprepas även mot Uppsala.
– Vi vet att vi kan spela den på den nivå, så vårt mål är klart att vinna, säger JIK-spelaren Sofie Lindman.
Första motståndet för Jomala IK hemma den här säsongen i division I östra blir Uppsala i morgon. Ett motstånd de stötte på redan i fjolårets serie. JIK vann då båda mötena men Jomala IK:s Sofie Lindman tror Uppsala kan bli tuffare i år.
– De vann Uppsala cup för ett par veckor sedan och där var motståndet riktigt bra. De vann också sin första match i serien förra helgen. Det är ett intressant lag som har många nya spelare så jag vet inte så mycket mer om de ännu, säger Lindman.

Vinst i premiären
JIK vann ju också sin match i premiären. De mötte då förra årets seriesegrare Tierp som tillsammans med Jomala IK gick vidare till spel i Allsvenskan i våras.
– Vi spelade riktigt bra i den matchen, men jag tror att det blir tuffare mot Uppsala, säger Lindman.
Under veckan som gått har JIK tränat hel del på centeranfall och servemottagning för att de som är nya på sina positioner ska komma rätt.
– Egentligen så fungerade allting bra redan i matchen mot Tierp. Det gäller bara för oss att inte få några längre svackor i matcherna för de är alltid svåra att ta sig ur. Vi ska fortsätta att kämpa upp alla bollar och ha ett fortsatt bra block, säger hon.

Publiksuccé
Förra säsongen lockade JIK:s damer stor publik till Vikingahallen. Lindman hoppas att den publiken är trogen och kommer även den här säsongen.
– Jag tror att det kan bli riktigt jämna och spännande matcher för publiken att se i år och jag hoppas att de följer oss redan från början av den här säsongen och inte bara om vi går till Allsvenskan, säger hon.