DELA

Volleybollen får egen korpserie

VOLLEYBOLL. Det är inte alltid så lätt med hoppserve. Smashen sitter oftast i nätet. Och baggerslag, det är inte att tänka på.
Men ändå står man där och tycker det är lika kul varje gång. Speciellt när motståndet håller samma klass som en själv.
Därför hoppas Ålands volleybollförbund nu kunna starta en korpserie för volleyboll. På bilden syns JIK:s Sebastian Sjölund


De senaste åren har det inte riktigt funnits en efterfrågan på en korpserie i volleyboll. Men nu är det annorlunda. Speciellt efter sommarens volleybollfest.
– Det var nog en 8-10 år sedan det var en korpserie på Åland. Men i och med uppsvinget för både beachvolleybollen och volleybollen tänkte vi att att vi skulle prova, säger Johan Påvals vid Ålands volleybollförbund.
Nu verkar alltså intresset åter finnas på ön. Det snackas volleyboll på ett helt annat sätt än tidigare och ett par nya lag har börjat träna.
Tanken är att serien ska köra igång nu i oktober. På så sätt har de flesta lagen hunnit träna lite och därmed också spetsat formen. Men exakt hur många lag det finns och hur stort intresset är vet inte Påvals.
– Vi tittar om det finns något intresse. Några lag har redan börjat träna och dessutom finns det lag som tränar sedan tidigare. Om vi får ihop 3-4 lag blir vi glada, säger han.

Bara att höra av sig
Eftersom det handlar om en korpserie är det inte tänkt att nivån ska vara så hög. Inga registrerade spelare får deltaga och om möjligt ska det vara mixade lag. Dessutom ska matcherna spelas med så kallat running score, vilket betyder att poäng även ges till servemottagande lag.
Johan Påvals säger att alla som är intresserade ska höra av sig till honom. Oavsett om ni redan har ett lag eller om ni är intresserade av att starta ett.
– Det är kul att spela om man är ett gäng, säger han. Det är så vi tänkt.
Vad är det som är så kul?
– Det är en ganska mångfacetterad sport. Det är inte bara att stå på golvet och ta bollen. Man ska hoppa, blocka och anfalla. Det är mycket att träna på och är därför jag fastnade för det. Man tränar så många olika moment och man blir aldrig färdigtränad.
I korpserien är det tänkt att lagen ska ordna så mycket som möjligt själva. Matcherna går i respektive lags hall och på deras träninsgtider. Hemmalaget ordnar sekreteriat och domare.
– Om man är 6-8 stycken, då är det bara att anmäla sig, säger Påvals.
Matcherna spelas över tre set och varje lag ställer upp med fem spelare vardera på plan. Men kanske är det bäst som Johan Påvals säger. Se till att ha med er några extra spelare. Det är ju trots allt korpen.
Mer information och kontaktuppgifter finner ni under Sportens kom ihåg.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax