DELA

Världsmästare ska få ålänningar att må bättre

IDROTT. Den tidigare världsmästaren i brottning Martin Lidberg kommer till Åland.
Den 7 november ska den numera hälsocoachen inspirera ålänningarna om vägen till en bättre hälsa.
Vårt hjärta arrangerar ”Vägen till en bättre hälsa” den 7 november med Martin Lidberg som stort dragplåster. Den certifierade fystränaren, inspiratören, hälso- och mentalcoachen kommer då till Åland för föreläsa men också för att hålla träningspass.
– Vi har bokat Martin för att han är seriös. Han står för det man behöver tänka på för att behålla sin goda hjärt- och kärlhälsa. Det handlar om att ändra sin livsstilsvanor och få god sömn, säger arrangören Anette Bergbo.


Två föreläsningar
Lidberg är bokad till två olika föreläsningar som ska hållas under samma dag i Kyrkby högstadieskola.
Den ena ”Vägen till bättre hälsa” handlar om motivation, målsättning, mental inställning, träningsupplägg och vad som mer krävs för att komma i bra mental och fysisk form.
Den andra föreläsningen, som främst är riktad till den något yngre publiken, heter ”Vägen till framgång”. Där beskriver Lidberg hur han lyckades fullfölja sin pojkdröm och bli världsmästare i brottning.
– Där kommer det något slitna uttrycket ”att tänka positivt och tro på sig” väl till pass. För med rätt fokusering och rätt inställning kan man prestera bättre, säger Bergbo.


Leder träningspass
I båda föreläsningarna är ett pass kombinationsträning inbakad. Det är en träningsvariant som Lidberg har arbetat fram, där fokus ligger på att stärka samspelet mellan styrka och balans.
– Det är något som alla kan vara med på oavsett om man är gammal, ung, svag eller stark. Det handlar om att arbeta utifrån sin egen förmåga, säger Bergbo.
Föreläsningarna är öppna för allmänheten och kostar 15 euro styck.

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax