DELA

Våra golfare hänger med i Ö-spelstoppen

GOLF. De åländska golfarna har fortfarande toppkänning efter två dagars spel på Rhodos.

Bland andra Jenny Häggblom (bilden) spelade kanongolf i sin andra runda.
– Efter omständigheterna har det gått helt okej med tanke på att banorna är fruktansvärt torra, säger ledaren Leif Salmén.


När andra rundan i herrarnas och damernas individuella golf spelas, ger bergen lä och det är riktigt hett på banan. Men det bekymrar inte Jenny Häggblom nämnvärt när Nyan träffar henne efter att hon precis avslutat sina 18 hål.
– Det har känts ganska bra med värmen. Jag har haft våta handdukar i nacken och druckit 4-5 liter vatten, så det är det minsta problemet, säger hon.
Nej, det är snarare de torra banorna som orsakar svårigheter i deltagarnas spel.
– Jag tycker inte alls om banan. Det är bra arkitektur, men konditionen är kass. Det är det sämsta jag sett, säger hon.


Spelade kanongolf
Häggblom gick sin andra runda på 82 slag, två bättre än efter första dagens spel. Med det ligger hon nu totalt femma.
– Jag spelade helt okej, men är missnöjd med de två sista hålen där det inte fungerade alls. Synd, för jag spelade kanongolf där ett tag.
Ännu bättre gick det för Madeleine Snickars som förbättrade sin första 84-runda till 78 slag andra dagen. Med det ligger hon på en fin tredje plats, tolv slag efter ledande Laura Robinson från Bermuda.
I herrarnas tävling ligger Lukas Eriksson kvar på en tredje plats på totalt 149 slag. Nästbästa ålänning är Martin ”Moses” Forsgård som förbättrade måndagens runda med hela sju slag och nu har totalt 157 vilket ger honom en nionde plats i resultatlistorna. Leder gör Mark Bell från Isle of Wight med 146 slag. Ledaren Leif Salmén är nöjd med golfarnas insatser.
– Herrarna ligger ungefär som vi hade hoppats på medan tjejernas nog har en bättre placering än vi hoppats på med tanke på resultatet från första dagen. Men bara man klarar studsarna på den torra banan kan det bli bra resultat.
Han har stort hopp för sina adepter.
– De har absolut möjligheter till topplaceringar.

MALIN TILLSTRÖM