DELA

Tuff säsong väntas i pingisligan

BORDTENNIS. Den åländska pingisligan kör igång nu på söndag. Och nytt för i år är att hela ligan avgörs med cupspel till våren.
– Då blir det också så att det gäller mer. Det kommer nog bli intressant, säger Ove Holmström som är tävlingsledare.
Jämnare. Tätare. Och med fler lag. Så kan den åländska pingisligan beskrivas inför den här säsongen. Fjolårets åtta lag har blivit nio med bland annat två från Finström och ett från Jomala.
– På hösten spelar vi fyra omgångar där alla lag möter varandra och sen på våren blir det två omgångar med slutspel A och B i cupformat, säger Ove Holmström. Sen blir det semifinal, final och övriga placeringsmatcher.
Förra säsongen var det Saltvik BTK1 som plockade hem ligan före IFK Mariehamn och IF Start. Det har också varit just Saltvik som dominerat pingisligan de senaste säsongerna.
– Det har varit så. Men i år kommer det bli tufft att ta sig till A-slutspel. IFK kommer med två väldigt starka lag med Harry och Bengt Lindqvist och sedan har de fått förstärkningar till sitt andralag med en engelsman och en fransman, säger Holmström.


Finalerna spelas i mars
Det var nämligen med minsta möjliga marginal som Saltvik tog hem titeln i våras. Bara en poäng skiljde dem från tvåan IFK Mariehamn och IF Start var inte långt efter. Förresten ett av två lag som Holmström tror på i år.
– Jag skulle satsa på att IF Start och Geta är med hela vägen och spelar om att vinna allt, säger han.
Som sagt, på söndag börjar serien och den fortsätter sedan den 16 november, 14 december och 18 januari. Slutspelet drar igång den 15 februari och finalerna spelas en månad senare.
– Det blir nog väldigt tufft, säger Holmström.
Är det något mer som man bör nämna innan serien börjar?
– Publiken är välkomna att titta. Det brukar vara riktigt bra stämning när alla samlas samtidigt, säger Holmström.
Matchstart på söndag är 13.00 i Idrottsgården.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax