DELA

Tuff match väntar IFK

ISHOCKEY. I morgon bjuds det på svårast möjliga motstånd i Islandia. Ligatvåan IFK Mariehamn gästas av seriens bästa lag KJK som i senaste matchen stänkte in hela 15 mål. Men IFK har varit täta bakåt och hoppas kunna fortsätta sitt fina spel i egen zon. På bilden syns IFK:s Daniel Sederström.
IFK Mariehamn är defensivt det bästa laget i Västkustligan division III. I alla fall enligt tabellen. Minst insläppta mål med ett snitt på två per match. Det säger lagets tränare Mikael Rosbäck som tror att IF kommer att få inrikta sig på att försvara i morgon kväll.
– Det är väldigt svårt motstånd och vi möter det lag som ser ut att vara bäst i serien, säger han. Jag tror de har gjort sju mål i snitt per match.
Det är alltså ytterligheternas lag som möts. Även om Mariehamn också varit bra framåt. Senast mot PaRa blev det fem mål och sammanlagt har det blivit 13 mål på tre segrar.
– Jag tror att vi kommer att inrikta oss på försvar och försöka hålla dem från att göra första målet, säger Rosbäck.

Försvarsspel
Det är också försvarsspelet som varit på tapeten sedan den senaste matchen. Trots överlägset spelövertag mot PaRa lyckades de ändå peta in två puckar. Hundra procent fokus är det som gäller mot KJK.
– Inför den här matchen har vi jobbat på spelet i egen zon, säger Rosbäck. Vi räknar med att mycket av spelet kommer vara i vår zon.
Rosbäck fortsätter med i stort sett samma lag som mot PaRa. Truppen är fri från avstängningar och det är bara Jim Manselins fotskada som oroar. Det är osäkert om han kommer till spel.
– Några småändringar har gjorts men vi har ett rätt bra spel överlag. Vi ska bara våga spela vårt spel. Det är nog det allt kommer att handla om, säger Rosbäck.
Nedsläpp i Islandia är 19.00 i morgon.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax