DELA

Tre missar sänkte SIFFK

FOTBOLL. Alla goda ting är tre. Även onda, i det här fallet. Tre försvarsmissar i första halvlek sänkte SIFFK i premiären.
– Jag har ingen aning om vad som hände, säger målvakten Simon Enqvist.

Ett skadedrabbat och ungt SIFFK, bara två av spelarna är inte födda på 1990-talet, ställdes mot Åbolaget JyTy på Jomala konstgräs i lördags. Seriepremiären började dock inte alls som ålänningarna tänkt sig.
Bara elva minuter in i matchen rusade målvakten Simon Enqvist ut för att rädda en långboll. Istället för att landa i händerna, flög bollen över Enqvists utsträckta armar, träffade hans hjässa och styrdes in i mål.
Självmål, precis som i fjolårets premiär då en SIFFK-försvarare oturligt styrde in 0–1 efter tio minuter.
– Jag har ingen aning om vad som hände. Jag kom ut lite fel, men jag tror att han hade gjort mål även om jag stått kvar, säger Simon Enqvist.

Stolpretur
Den första tabben var tyvärr inte den enda. Efter drygt en kvarts spel boxade Enqvist ut bollen efter ett JyTy-skott. Försvaret stod på fel plats och de rosaklädda motståndet såg till att ställningen blev 0–2 efter ett volleyskott. Efter en halvtimmes spel kunde gästerna sätta 0–3 relativt enkelt på en stolpretur förbi en liggande Enqvist.
– Nej, första halvlek var inget vidare. Det är synd på skitmålen, men vad ska man göra. Det är klart jag är besviken, jag ska ju vara en av de mer rutinerade spelarna här, säger Simon Enqvist och fortsätter:
– Jag är glad att mitt psyke har blivit starkare, det var värre när jag var yngre. Andra halvlek kändes bra för mig, men då var det förstås redan kört.

Högt tempo
Andra halvlek var verkligen en helt annan match från SIFFK:s sida. Efter taktiksnack i halvtid, där man främst fokuserade på att löpa mer för att trötta ut motståndet, skapade man på några minuter fler målchanser än på hela första halvan. Ingen av dem var riktigt giftig, men möjligheten att springa ifrån gästerna nyttjades väl.
Först på övertid betalade sig slitjobbet när Lennart Nylund satte 1–3 vilket också blev slutresultatet.
– Vi visste att om vi håller ett högt tempo kan vi springa slut på dem, säger tränaren Rickard Dahlén om andra halvlek och tillägger:
– Visst backade JyTy hem också genom att ha sex, sju killar framför straffområdet. Men vi gör det bra ändå och det känns roligt att vara igång.
Både John Mattsson och Robin Cederroos sträckte sig i baklåret under matchen och kan adderas till skadelistan där sedan tidigare Fredrik Appel, Kenneth Vickström och Jimmy Sundman finns uppskrivna.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax