DELA

Tekning för innebandyn i kväll

INNEBANDY. Åländska serien i innebandy drar igång i kväll i Baltichallen.
– Utgången är lika öppen som alltid, säger Susanne Guildford.
Hela 18 lag fördelade på division I för damer och herrar, samt division II för herrar, gör upp i årets upplaga av den åländska serien i innebandy. Klockan 18.15 i kväll är det tekning i Baltichallen för de första matcherna. Ålands innebandyförbunds verksamhetsledare Susanne Guildford konstaterar att serien är lika öppen som alltid.
– Skulle Våsc spela med samma lag i den åländska serien som i riksserien, skulle det vara givet. Men de sprider ut sig i olika lag och då kan det gå hur som helst, säger hon om herrettan och fortsätter:
– Jag trodde att Fett skulle vinna i fjol, men så förlorade de mot Våsc i finalen trots att de hade det bättre laget på pappret. Samma sak på damsidan, där trodde jag att ÅSB skulle ta det, men så vann Gasen i Botten.
Vad är ditt stalltips i år?
– Alla har inte lämnat in sin spelartrupp ännu, men jag sätter en slant på Fett … eller kanske Lemland? Damserien tror jag ÅSB tar hem, de har så pass många rutinerade spelare med som också är med i NGD. Och i herrarnas division II tror jag El Maccos tar hem det, säger Guildford.

Färre lag
Nytt för i år är att två av årets omgångar spelas i Godbyhallen.
– IF Fram lämnade in ett önskemål redan i fjol om att få ha en hemmaomgång med alla sina lag. Det passade bra i år när det fanns två lediga lördagar i hallen och det ska bli roligt att se. De flesta lag har ställt sig positiva och kanske kommer det lite mer publik när det är blandade matcher?
Både dam- och herrettan har ett lag färre i sina serier i år. På damsidan drog sig ett lag ur, medan inget lag steg ur herrtvåan.
– Liffarna vann men tackade nej till platsen i ettan. Och inget av lagen som slutade tvåa och trea ville heller stiga, säger Susanne Guildford.
Fördelen med färre lag är att man i år helt slipper matcher på fredagarna vilket inte varit populärt bland lagen, utan istället håller sig till de traditionella onsdagskvällarna samt några helgomgångar.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax