DELA
Foto: Jonas Edsvik

Sur IFK-förlust trots en bra insats mot HJK

FOTBOLL. IFK Mariehamn spelade på sin absoluta toppnivå hemma mot HJK på söndagen och var värda minst en poäng – men gästerna hade marginalerna på sin sida och vann slutligen med 1–2.– Ridå ner just nu. Det är en resultatbaserad sport även om vi spelade bra i dag, säger målskytten Adam Larsson.

Gästande HJK tog en tidig ledning på WHA, det efter en otursam styrning av i överig välspelande försvararen Michael Fonsell. Därefter tog helsingforsarna även kommando över händelserna, ända tills Eero-Matti Auvinen frispelade Adam Larsson med en långboll från vänster. Larsson, som skickligt plockade ner bollen, kunde sedan kvittera genom ett tekniskt nummer där han lobbade bollen i mål över HJK-keepern Niki Mäenpää.

IFK hade också smak på flera mål, bland annat genom ett distansskott av Patrik Raitanen, men den bästa kom då 1–1-målskytten Larsson dundrade en frispark i HJK-ribban. I stället var det gästerna som fick in segermålet i samband med en frispark som letade sig fram hela vägen i mål via ett antal ben.

Läs mer om matchen i måndagens Nya Åland.