DELA

Sundman tog silver i Never tap asia

KAMPSPORT. Markus Sundman tog silver i lättungviktklassen när årets upplaga av Never tap asia avgjordes i Thailand i lördags.
– Det gick över förväntningarna, säger den nyblivne medaljören.
En bruten tå och en skadad fotled till trots lyckades Markus Sundman från åländska MMA-klubben Åland Martial Arts ta ett silver i grapplingtävlingen Never tap asia i lördags. Skadorna hade ålänningen dragit på sig under träning dagarna före tävlingen, men efter att ha tejpat foten körde han ändå på som vanligt.
– Man har så mycket adrenalin som rusar i kroppen under tävlingen så då känner man ingen smärta. I går (läs i söndags) däremot kändes det väl lite och i dag (läs i måndags) har jag bara kört lite småsparring, säger Sundman som stannar i Thailand på träningsläger veckan ut.

Svartbältare
Allt som allt gick Sundman fyra matcher i Never tap asia.
– Tuffaste matchen var mot en stor jänkare. Matcherna är tre gånger tre minuter, men enligt reglerna så börjar de inte ta tid så länge man står upp utan först när man fått ner den andra på mattan. Vi stod säkert upp och brottades i tio minuter, där handlade det om vem som hade mest vilja.
I finalen ställdes Sundman sedan mot en kille med svart bälte i brasilian jiu jitsu, Pedro “BB” Schmall.
– Där var jag utklassad, men jag kom åtminstone till andra ronden med honom, så det var jag glad för. Det var en rolig match, det är inte så ofta man får chansen att möta en sådan kille.

Återvänder gärna
Förra året tävlade Sundman i tungviktsklassen i Never tap asia. Den gången vann klubbkompisen Jonas Pensar guldet och Sundman blev utan medalj.
– Det var lite för hårt motstånd för mig då, men nu har jag ju fått träna ett år till.
Nästa år vill Sundman återvända till Thailand för att försvara silvermedaljen.
– Jag åker absolut hit igen om jag har möjlighet, man får försöka plocka ut semester i samband med tävlingen bara, säger han.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax