DELA

Stunden snart inne för Karring Idag drar EM-kvalet igång på Åland

FOTBOLL. Ex-IFKaren André Karring kämpar om en plats i startelvan i det finländska U17-landslaget som på söndag spelar den första av tre EM-kvalmatcher på Åland.
– Vi är fyra bra anfallare som slåss om två platser, säger Karring inför kvällens drabbning med Albanien.
På söndag drar 17-åringarnas EM-kval igång på åländsk mark då Finland möter Albanien i Markusböle. Finland har ett Ålandsbekant inslag i truppen, André Karring som numera representerar FC Honka och inte moderklubben IFK Mariehamn. Karring flyttade till Helsingfors i somras och var rädd att det skulle bli problem med språket.
– Men det har flutit på bra. Alla har varit snälla mot mig, säger Karring som tränat fem gånger i veckan med Honkas a-juniorer.

Bra intryck
Konkurrensen i det finländska anfallet är hård. Fyra anfallare slåss om två platser. Bland Karrings konkurrenter återfinns bland annat KooTeePee:s 16-åring Teemu Pukki som gjort fyra framträdanden i Tipsligan i år.
Karring säger att det är svårt att säga om han får chansen från start.
– Jag hoppas jag gjort ett bra intryck på träningarna, säger han.
Vid tordagens träningspass visade han i alla fall kyla när han vackert lobbade in ett mål i slutet av träningen. Det finländska laget ser ut att ha en bra offensiv. Däremot har laget inte en uttalad förstemålvakt.

Lite nervöst
Det finländska U17-landslaget tränas av Timo Liekoski som länge varit tränare för diverse olika finländska ungdomslandslag. Finlands första kvalmatch är mot gruppens på pappret lättaste lag, Albanien. Karring konstaterar att albanerna är underdogs.
– Vi får inte underskatta dem, påpekar Karring och påminner om att Danmark fick spö av Azerbajdzjan i en annan grupp i EM-kvalet.
Matchstart mellan Finland och Albanien är 14.00 på IFFK:s hemmaplan i Markusböle.
– Lite nervöst, men det är bara roligt, säger Karring om matchen.
Finlands två övriga kvalmatcher spelas på WHA i Mariehamn. 15 oktober mot Polen och 20 oktober mot Israel.