DELA

Stabil premiärseger för JIK

VOLLEYBOLL. SUPERETTAN HERRAR.
Jomala IK:s herrar spelade bra i två set, slappnade av i det tredje och fixade sedan segern i fjärde set när JIK vann premiären i Superettan mot Lidingö med 3–1 (25-19, 25-20, 19-25, 25-18).
– Av någon outgrundlig anledning är det svårt att vinna tredje set när man vunnit de två första, säger passaren Andreas Pellas.

Var de två första seten i lördagens premiärmatch i Superettan skulle hamna var det egentligen inget snack om. Jomala IK tog tag i matchen mot Lidingö nästan direkt och i mitten av första set hade hemmalaget ryckt åt sig en ledning som man höll setet ut.
– Det mesta funkade bra i första set. Taktiken var att gå på mycket centeranfall och göra det svårt för deras block och det lyckades vi med, säger passaren Andreas Pellas.
Andra set såg likadant ut. I mitten av andra set ryckte JIK ånyo åt sig en ledning med några bollar och hemmalaget spelade upp sig till 2–0 i set.

I tredje set slappnade hemmalaget av och Lidingö kunde ta hem det. JIK spelade dock upp sig i fjärde set och vann matchen med 3-1.

Läs mer om matchen i måndagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax