DELA
Foto: Jonas EdsvikSKADAD Khym Ramsay.

Skadesmällar för ÅU

FOTBOLL. Den 11.1 drog Åland United i gång försäsongsträningen i Eckeröhallen. Men det är först nu den kan sägas starta på allvar då utlandsförvärven har börjat anlända – förutom Raissa Feudjio vars visumansökan drar ut på tiden – till Åland och klubben har i dagsläget 14 av 15 kontrakterade spelare att tillgå.

Om det inte vore för alla skador.

Förstamålvakten Khym Ramsay anlände skadad till Åland den gångna helgen.

– Hon drog på sig en lårskada under sin januariträning hemma i Skottland. Det är givetvis ett hårt slag för oss att tappa en erfaren spelare som Khym i ett par veckor, säger Gary Williams.

Ett faktum som öppnar upp möjligheter för IFK-förvärvet Ann-Sofie Gripenberg, 16. Gripenberg kom till IFK Mariehamn från moderklubben IF Finströmskamraterna som 12-åring, och har de senaste två säsongerna varit ordinarie förstamålvakt i Upplandstrean, sin ringa ålder till trots.

I söndagens 0–4-förlust mot ett IFK-pojklag vaktade Gripenberg ÅU:s mål, och på lördag väntar nästa utmaning när Elitettanlaget (Sveriges näst högsta serie) Hammarby kommer på besök till Eckeröhallen.

Mot Hammarby kan ÅU även stå utan provspelaren Viktoria Byskata som bröt handleden i söndags och kommer att gå gipsad i fyra veckor. Mittfältaren har dock fått tillstånd från domaren Pontus Sjöblóm att hon får spela gipsad mot ”Bajen”.

Mer glädjande nyheter från ett brandskattat United är att Ella Vanhanen är på väg tillbaka efter sin fotledsskada.

Läs mer i fredagens Nyan