DELA
Foto: Jonas Edsvik

Vanhanen och Infante lämnar ÅU

FOTBOLL. Hon kom till ÅU inför 2014 och gjorde således sin tredje säsong med laget i år. Men flera än så blir det inte. I alla fall inte för denna gång.
Landslagsmeriterade Ella Vanhanen lämnar Åland. Så gör även Raquel Infante.

23-åriga yttern Ella Vanhanen har skrivit på Pallokissat, som hon representerade säsongerna 2010–2012. När Nya Åland når henne har hon redan flyttat till sin nygamla stad Kuopio.
– Det var verkligen ett svårt val att lämna Åland United. Men i och med mina skadeproblem de senaste två åren så känner jag själv att jag måste värna om livet utanför fotbollen. För det finns ett sånt också, säger hon och fortsätter:
– Jag har kommit in i skola här (i Kuopio) och det var egentligen därför jag valde att lämna ÅU.
Ella Vanhanen studerar hospitality management och utbildningen är över 3,5 år.
– Mina år i Åland United och på Åland har varit riktigt bra. Jag har fått ut otroligt mycket och anser själv att jag utvecklats både som spelare och person, säger Ella Vanhanen och tackar samtidigt för alla som på något sätt stöttat henne.
– Jag hoppas att vi ses igen. Vem vet, kanske att jag en dag får äran att spela i Åland United igen?
Ella Vanhanens nya kontrakt med Pallokissat sträcker sig över säsongen 2017.
Åland United skriver på sin hemsida att även portugisiska landslagsbacken Raquel Infante, som anslöt inför 2016, lämnar klubben. Hon är klar för spanska Levante.
– Jag vill rikta ett stort tack till alla som hjälpt mig genom säsongen. Det här har varit ett mycket viktigt år i min karriär. Jag önskar allt gott till laget och till hela det ålänska folket, säger Raquel Infante till Åland Uniteds hemsida.