Sjölunds Jitex vann mot fjolårets tvåa

FOTBOLL. Annica Sjölunds Jitex fick bästa möjliga start på den damallsvenska säsongen då de slog fjolårets tvåor Umeå IK med 1–0 i går.
För Mathilda Mörns Djurgården blev det däremot inga poäng i första matchen.
Jitex, som i år gör comeback i Damallsvenskan, inledde verkligen säsongen med en smäll. Tre minuter tog det, och sedan hade Kathlene Fernström gett sitt Göteborgslag ledningen.
Målet kom efter en hörna. I första läget lyckades Umeås målvakt rädda, men på returen höll Fernström sig framme och målet blev matchens enda.
Annica Sjölund spelade hela matchen i anfallet och noterades för ett gult kort i den 76:e minuten. Sjölund hade också några skott mot mål, men sin egen nolla lyckades hon inte spräcka i den här matchen.

Jobbig premiär
För Mathilda Mörns Djurgården blev det ingen rolig premiär i Damallsvenskan. Tyresö, som precis som Jitex är nykomlingar i serien, besegrade Stockholmsklubben med 2–0, efter att Kirsten van de Ven gjort ett mål och DIF bjudit gästerna på ett självmål.
Mörn fick följa hela premiären, som för övrigt flyttades från Stockholm Stadion till Östermalms IP i sista minuten på grund av snö, från bänken. (ml)