DELA

Sjölund tillbaka i veckan

FOTBOLL. Den smäll på foten Daniel Sjölund drabbades av i lördagens EM-kvalmatch mot Belgien var inte så illa som befarat. Han beräknas träna med sitt Djurgården redan i slutet av veckan.
På övertid haltade Daniel ”Daja” Sjölund av planen i EM-kvalmatchen mot Belgien. Rapporterna då var vaga och inga konkreta besked gavs förrän i dag när Sjölund undersökts av läkare i Helsingfors.
– Han har en blånad på sin ankel och häl efter att han fått en spark där. Röntgen visade inte på någon fraktur, utan bara en svullnad, säger Timo Walden, presschef för Finlands A-lag.

Vilar onsdag
Sjölund trodde själv på söndagen att han skulle vara klar för jubileumsmatchen hemma mot Spanien på onsdag, men det är inte aktuellt.
– Det vore inte klokt att spela honom på onsdag eftersom han har så viktiga matcher kvar i Allsvenskan. Så nu är Daniel på väg tillbaka till Stockholm, säger Walden.
När kan han träna igen?
– Förhoppningsvis redan nu på torsdag eller fredag. Han ska nog kunna spela med Djurgården på måndag, säger Walden.
Då möter DIF Halmstad i en viktig match i guldstriden i Sveriges högsta fotbollsserie.

Måstematcher
För Finlands del slutade helgens EM-match mot Belgien 0–0 vilket inte var ett önskat resultat eftersom Polen, som toppar gruppen, vann över Kazakstan samtidigt som Portugal slog Azerbajdzjan.
Det innebär att Polen nu har 24 poäng från tolv matcher. Portugal och Finland har 20 poäng, men portugiserna har spelat elva matcher, medan Finland har spelat tolv. Serbien med sina 17 poäng från elva matcher är fortfarande med i EM-striden, trots allt.
Det här innebär att Finland måste vinna över både Azerbajdzjan och Portugal för att kvala in till Europamästerskapen. En genväg är om Portugal förlorar mot Kazakstan och Armenien, då räcker det mot oavgjort mot Portugal 21 november.
Polen kan säkra EM-biljetten genom att slå Belgien hemma den 17 november.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax